WAAROM WE GERRIT KEEMAN EN DE ZIJNEN MOETEN STEUNEN

1 0

En weer ging er een filmpje viral van een leerling die een leraar uitlokte. Gerrit Keeman werd uit zijn tent gelokt door een wannabe gangster die eens haarfijn over de 90 jarige moeder van de beste man begon. En dit is waarom we Keeman en alle andere leraren moeten steunen.

Het had heel anders kunnen aflopen

Keeman lijkt aardig beheerst in de video, maar het had zomaar anders af kunnen lopen. Er zijn immers leraren die hun geduld verliezen en er zelf op beginnen te rammen. Kijk hierboven en trek je conclusie.

Leerlingen zijn soms etters

Hoe je het ook wendt of keert: leerlingen kunnen soms etters zijn, getuige de hoeveelheid filmpjes waarin leraren telkens het onderspit delven. Sterker nog: enkele jaren geleden was er een televisiezender die leerlingen opriep om dit soort pestfilmpjes – voor een prijs – in te sturen. Rutger van PowNed rekende hier vakkundig mee af. Kom er maar in, Rut…

Keeman is een held

Want over je familie lopen te praten terwijl je die niet kent, is not done. Maar sowieso, je grens aangeven is belangrijk. De leerling in kwestie ging duidelijk over de schreef.

Maar wacht! Er zijn nog veel meer Keemannen in NL

Het verhaal van Keeman staat niet op zichzelf; leerlingen die leraren pesten komt al zolang voor als de weg naar Rome, variërend van propjes gooien tot complete vechtpartijen. Zo was er enkele jaren geleden een lerares Duits op een school in een stad in ‘t Zuiden, die na drie weken proppengooierij het onderspit delfde. Ze werd opgevolgd door een mannelijke docent, die na één week het bijltje erbij neergooide.

En als je als ex-leerling dat later terugkijkt…

Schaam je je kapot dat je dit ooit gedaan hebt.

Dus laten we wat beter met ons lerarenbestand omgaan.

PS: Ik deed niet mee aan het pesten van leraren.

Geef een reactie