De trein waarop we allemaal wachten: de Intercity Nieuwe Generatie

1 0

Vanaf 2021 kunnen we supersnel van Amsterdam naar Breda, van Den Haag naar Eindhoven en in de toekomst zelfs naar Brussel. De trein zal daarnaast op meer plekken ingezet worden. En dat mag na de Falende Fyra ook wel, want het huidige spul vertoont nog geregeld kuren! De eerste supersnelle Intercity van NS is onderweg naar een hoop tests.

De eerste trein – die 200 km per uur kan – heeft de fabriek in het Poolse Katowice verlaten. Die trein gaat voor allerlei tests via Salzgitter – waar een deel van deze tests plaatsvindt – naar Velim. Daar is een heuse testbaan waar allerlei nieuwe treinen hun beproevingen doen.

De komende twee jaar staan in het teken van het testen en toelaten. Dat mag ook wel, nadat de Fyra in 2013 – slechts na veertig dagen – uit dienst werd genomen. Zelf heb ik weleens met de Fyra gereisd en mijn reis ging gewoon vlekkeloos, zonder vertraging. Die Fyra werd overigens vervangen door getrokken rijtuigen en een locomotief, die maar 160 km per uur kan en op regelmatige basis technische problemen heeft. Wat dus een paradepaardje moest worden, werd uiteindelijk een mank paard.

Terug naar 2019. De eerste serie tests vinden overigens in het buitenland plaats. Na ongeveer een jaar komt de eerste testtrein naar ons land, wederom voor een serie tests en toelatingen. Als alles goed gaat, kunnen wij vanaf 2021 op de eerste trajecten instappen.

Overigens, de trein is nog niet af. Zo is hij nog niet in de juiste kleuren te zien en ook het treinstelnummer is niet zeker (op diverse fora wordt gespeculeerd over een nummering in een ‘3100’-serie.

Nog enkele leuke weetjes: eerder schreef ik al in een korte bijdrage aan het nieuwsmedium SAM over deze trein (nu geactualiseerd).

Foto: (C) NS
  • NS laat ook twee treinstellen bouwen die tussen Amsterdam en Brussel kunnen rijden. Deze twee treinstellen moeten de huidige Beneluxtrein gaan vervangen. Anno 2019 heeft NS in de pers laten weten dat er ook plannen zijn om voor die laatste treindienst treinstellen te bestellen.
  • Naast de HSL, zal de trein op termijn ook geïntroduceerd worden op de Hanzelijn (Amsterdam — Zwolle) en mogelijk ook tussen Amsterdam en Utrecht. Op deze routes kan technisch gezien namelijk ook 200 km/h gereden worden én zijn deze routes voorbereid op ERTMS. Nu er plannen zijn voor snelle treinverbindingen (onder andere naar Groningen), ligt de inzet van dit treintype enigszins voor de hand.
  • RTV Utrecht schreef in oktober 2017 er inmiddels al druk gespeculeerd wordt over ‘bijnamen’ van de trein. Zo zijn de namen Slang, Duckface en Zorro al voorbij gekomen. Welke bijnaam vindt jij passend?

Geef een reactie