De proef op de som: busvervoer bij werk aan het spoor

2 0

Zomervakantie betekent (volgens vervoerders) vaak minder reizigers. Prorail maakt daar slim gebruik van en werkt daardoor van 6 tot 14 juli aan het spoor. Geen treinen daardoor, maar bussen: twee keer per uur een snelbus van NS en even zo vaak een stopbus van Arriva. Ik neem de snelbus.

Ingecheckt en wel stap ik in de bus. Het wachten lijkt vaak langer te duren, maar ach: ik was als één van de eerste in de tweede bus (de andere reed net voor ons weg). De bus vult zich intussen met reizigers, afkomstig uit noordelijke oorden. Ongeveer vijf minuten later vertrekken we richting Maastricht.

Verlaten

We rijden over de Urmonderbaan richting de A2. De industrieterreinen liggen er verlaten bij. Waar er normaal altijd wel iets te doen is, lijkt het alsof iedereen met de noorderzon is vertrokken. Maar goed, het is misschien ook de regio. Ik zet ondertussen een muziekje op. Net allerlei ‘mixtapes’ aan m’n Soundcloud toegevoegd, dus kan weer vooruit.

Vakantiegevoel

Bij Chemelot draait de bus de A2 op richting Maastricht. De chauffeur voert de snelheid op naar 120. Ondertussen begint het buiten te schemeren. Door het heuvelachtige, groene land zie ik een zwak zonnetje schijnen. Als ik niet beter zou weten, zou ik bijna denken weer met de bus op vakantie te zijn: in m’n jeugd ben ik meermaals met de bus – ook vanuit Maastricht – naar zonnige oorden in Spanje gegaan. Van Maastricht, via Luxemburg en Lyon reden we dan richting L’Estartit. Reed je ‘s-avonds door Lyon, had je een adembenemend uitzicht.

Vernieuwd spoor

We rijden langs Bunde en daar lijkt gewerkt te worden. Er staat een grote gele werktrein, maar het bijbehorende personeel leek verdwenen. Nu zaten we op enige afstand, maar normaliter zou je toch wel iets van een bouwlamp zien? Wel is te zien dat een deel van het spoor wel degelijk ‘vernieuwd’ is: de onderliggende laag grind. Het verschil is op twee plekken duidelijk te zien: mooi grijs versus donker … ja welke kleur? 

Tunnels

Maastricht komt intussen in beeld. De A2 in en rond de stad is grondig vernieuwd. Er wordt meer gebruik gemaakt van tunnels en op de oude weg is tegenwoordig een voetpad aangelegd, grappig genoeg naar m’n oude werkgever. Die tunnels gaan echter richting Luik, dus wij slaan rechtsaf. Die weg brengt ons onder meer richting het centrum van de Limburgse hoofdstad, om precies te zijn de achterkant van het station.

Voorspoedig

Daar komen we ongeveer 30 minuten later. Bestemming bereikt. Allen spoeden we ons richting uitgang, om onze reizen te vervolgen. Ongeveer een kwartier langer deden we erover, maar de rit verliep voorspoedig.

Om maar te besluiten met het feit, dat ‘geen treinen maar bussen’ niet meteen een voorbode voor onheil is. 

Geef een reactie