Licht aan de horizon: opvolger XS4ALL in de maak

1 0

Enkele maanden geleden schreef ik al dat XS4ALL binnenkort ‘gedaan’ is. Maar het XS4ALL moet blijven actiecomité heeft niet stilgezeten, want binnen enkele maanden verwacht het comité met een nieuwe provider te komen. Mooi weetje: die nieuwe provider drijft voort op ideologische gronden. Welkom Appeltaart BV!

Hoe zat het ook alweer? In januari maakte moederbedrijf KPN – waar XS4ALL al enige jaren zelfstandig onder valt – bekend dat het merken als XS4ALL en Telfort opheft. Een groen denkende meneer denkt namelijk dat KPN-groen net zo goed werkt bij XS4ALL klanten, die over het algemeen kanariegeel zijn. Voor de helderheid: kanariegeel staat voor de ideologie van XS4ALL (net als appeltaart).

De opheffing van Telfort lijkt positief ontvangen te zijn, maar rond XS4ALL verzamelden zich klanten, (ex)medewerkers en andere sympathisanten die een actiecomité oprichten. Onder leiding van (ex)medewerker Kirsten Verdel werkt het comité ‘in alle stilte’ aan een alternatief.

Dat lijkt er nu te komen. In de vorm van een nieuwe provider.

Leuk om te weten is dat de bedrijfsstructuur zo wordt ingericht dat het eigendom niet is gericht op economisch gewin, maar op ‘ideologische standvastigheid’, zeggen de actievoerders. ‘Privacy, veiligheid, vrije toegang voor iedereen en bescherming tegen datadeling staan hierbij centraal’.

Internet wordt steeds onveiliger en met een loerende overheid is het goed dat er partijen zijn die daadwerkelijk om je privacy en veiligheid geven. XS4ALL deed dat altijd goed, beseft ook het actiecomité zich. Liefst zouden ze dan ook zien dat ‘de bestaande toko’ wordt opengehouden, maar het is maar de vraag of dat ook gaat gebeuren.

Maar de verwachting is – als KPN écht doorzet – dat de die-hard XS4ALL klant (en medewerker) dit mogelijke alternatief dan ook ziet als een dikke middelvinger naar die groene meneer en met liefde en plezier meeverhuisd. Punten voor het vrije internet, een dikke min voor de grote reus.

Daar eten wij graag een stuk appeltaart op!

Over naar jou, Kirsten!

PS. Nog iets aan de ‘gratis tips‘ gehad?

Geef een reactie