De horror van een site-bezoeker: de zoekfunctie ontbreekt!

1 0

Het internet kent allerlei goede en omvangrijke platformen met nieuws, informatie, video’s en zo meer. Niet alles is even gemakkelijk te vinden, maar hey: er is toch een zoekfunctie? Well, forget it! Die hebben ze vakkundig uitgeschakeld.

Het is de nachtmerrie van elke websitebezoeker. Zoekt hij iets op een website, ontbreekt de zoekfunctie. Bij RTL zijn ze daar bijvoorbeeld goed in. Op RTLXL, Videoland, RTL Nieuws en VTBL (sinds kort) na hebben géén van die sites een zoekfunctie. Surf je naar bijvoorbeeld de site van The Voice of Holland, Koffietijd of het verloren RTL Late Night, zie je dat die functie nagenoeg ontbreekt. In dat laatste geval is het inmiddels te begrijpen, want we zouden toch eens te weten komen waar Twan Huys naartoe is vertrokken (sarcasme).

Een beetje vreemd voor zo’n groot mediaplatform, dacht ik bij mezelf, eens proberen of de zoekfunctie van RTL XL of Videoland me bij content van juist die sites brengt. Maar nee hoor; wishfull thinking, moet ik concluderen. Gevolg: ik zal me drie keer bedenken voor ik daar terugkeer.

Kom op Chris, het is een tv-zender, zul je nu denken. Nou nee. Bright.nl – notabene een techplatform – heeft er ook geen. Voor een techplatform – ooit begonnen als tijdschrift met naam – onbegrijpelijk én onvergeeflijk. En laat dat nou net de site zijn die ik nodig had. Ik zocht wat informatie over de Chromecast (ik ga niet alleen op de productpagina af), en Bright leek me nou het juiste platform. Maar nee, ik werd regelrecht terug naar Google verbannen.

Zeg hey, ik ben toch niet de enige die zo denkt!? In plaats van verder te zoeken naar die Chromecast, gooi ik een bericht de cloud in. Mijn irritatie punt was bereikt, maar er zullen er toch wel meer zijn? Vrij direct krijg ik een reactie, namelijk dat die zoekfunctie er gewoon bijhoort, zeker als hij/zij nog wel eens snel een artikel wil vinden. Maar, zo voegt hij eraan toe, ‘het kan zijn dat sommige sites merken dat alleen de actualiteit gevolgd wordt en zoekfunctie niet gebruikt, zodat je die ruimte beter kunt inzetten voor wat anders’.

Daar zit wat in, maar ik zweer trouw aan de zoekfunctie.
En ik heb er gelukkig één (rechtsboven).

Dus lieve webmasters, stuur me niet naar Google, alsjeblieft?

Geef een reactie