‘Altijd leuk, die BN’ers die hun Wikipedia pagina aanpassen!’

1 0

We vinden allemaal dat we wel ergens deskundig over zijn, dus hebben we zo’n site als Wikipedia op internet. Daar kan iedereen naar hartelust pagina’s aanmaken, aanpassen en wegkijlen. Ook ik schrijf en bewerk er al jaren, maar kwam onlangs wel iets heel grappigs tegen….

Onder pseudoniem

Een niet nader te noemen Bekende Nederlander (BN’er) had – onder een andere naam weliswaar – haar biografie op haar Wikipedia pagina aangepast. Oké, dat heb je wel vaker. Het werd echter leuk toen duidelijk werd dat de betreffende tekst niet bepaald ‘Wikipediaans’ was, oftewel voldeed aan ‘de richtlijnen van het welbekende instituut’. 

En toen kwam Chrisje in beeld…

Nog leuker is het als degene die de pagina onder ogen krijgt zelf al een jaar of 15 actief bijdraagt aan datzelfde instituut, en de regels over ‘objectiviteit’ en dergelijke daardoor door en door kent. Met als gevolg: deze jongen paste de regels toe en de BN’er had het nakijken. Op Wikipedia hanteren ze een duidelijke regel: geen gepromoot en waarheidsgetrouw /  objectief schrijven. Daar komt het – in het kort – althans op neer. 

Niet zo anoniem als ze dacht…

Helaas voor de BN’er blijkt ze – als klapper op de vuurpijl – ook nog minder anoniem te zijn dan ze aanvankelijk dacht. Want de dame in kwestie gebruikte haar tweede naam, die in één van haar programma’s al eens genoemd is. Verdere aanwijzingen geef ik maar niet, want deze dame kent waarschijnlijk de klappen van de Wikizweep nog niet helemaal. 

Ook de identiteit van deze vriendelijke vrouw houd ik voor me, als het omgekeerd was hoopte ik dat ze dat ook bij mij zou doen.

Geef een reactie